'İncirli Baba'yı Kurtarın'

Edirne Talatpaşa Mahallesi’nde eski bir evin bahçesinde toprağın altından çıkan kemiklerin çok eski yıllarda kentte yaşamış İncirli Baba’ya ait olduğu iddia edildi.

'İncirli Baba'yı Kurtarın'
Edirne Talatpaşa Mahallesi’nde bulunan harabe alanda kemik bulan vatandaşlar kemiklerin İncirli Baba’ya ait olduğunu iddia etti. Halk arasında İncirli Baba diye anılan mezarın zamanla harabeye dönüşerek kaybolduğu belirtilirken, mahalle halkı yetkililerin konuyla ilgili çalışma başlatmasını istedi.

1985 yılından beri mahallede oturan 60 yaşındaki Mustafa Rüzgar, evin sahibi olan komşusundan bahçede İncirli Baba diye bir zatın yattığını duyduğunu söyledi.

Çok eski yıllarda burayı ziyaret ettiklerini de kendisine anlattığını ifade eden Rüzgar, "Bu evde sahibi İsmet hanım ve Enver bey oturuyordu. Burada bir odacık diyebileceğimiz bir yapı vardı. O dönem bana İsmet abla anlatmıştı, ’Burada İncirli Baba yatıyor, çevreden ziyarete gelerek dua ediyorlar’ demişti. Yaklaşık 4 yıl önce buraya kepçe gelmiş buradan toprak alıyordu. Ben de kepçe operatörüne ’Burada bir zat yatıyor, oradan toprak almayın, bilginiz olsun’ diye iletmiştim. Ben ne kadar aldıklarını görmedim, oradan biraz toprak almışlardı. Geçtiğimiz gün komşulardan biri bana gelerek, mübareğin kemikleri çıkmış diye iletti. Ben de basın aracılığıyla gerekli mercilere iletmek istedim. Biz mahalle halkı olarak buraya çeki düzen verilmesini istiyoruz. Hem bu zatın bilgilerine ulaşılabilir, üzerine yazılabilir, görmek isteyenler gelir görür ziyaret eder, dualarını ederler" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA