Vali Yılmaz Açıklaması Kur'an-I Kerim'in Öğrenilmesinden Rahatsız Oldular

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Kuran’ı Kerim’in ’başını ört’ emrini insanlara farklı şekilde, İslam adı altında farklı söyleyen insanlar maalesef bugün ülkenin içinde bulunduğu durumu fırsat bilerek, bu ülkenin Müslüman olarak devam etmesinden rahatsız olan ülkelerle beraber işbirliği yapıyor" dedi.

Vali Yılmaz Açıklaması Kur'an-I Kerim'in Öğrenilmesinden Rahatsız Oldular
Hafızlık İcazet Töreni’nde konuşan Vali Yılmaz, Kur’an-ı Kerim’in sadece ezberde kalmaması gerektiğini, hayatımızın içinde de yer alması gerektiğinin altını çizdi.

Vali Yılmaz, "Burada kökü nerede belli olmayan kişi ve kurumlar Kuran’ın öğrenilmesinden, hıfz edilmesinden, hafızlıktan rahatsız oluyorlar. Bakınız 28 Şubat sürecinden sonraki çıkan kanunla İmam hatiplerin tekrar açılmasından rahatsız olan insanlar bugün Kuran’ın bir takım emirlerini farklı şekilde ifade etmek suretiyle bu insanlara söylediğinde, başını aç dediği anda, Kuran’ı bilen insan ’Kuran’ın emridir açılmaz’ diyebilecektir. Kuran’ın başını ört emrini bu insanlara farklı şekilde, İslam adı altında farklı söyleyen insanlar maalesef bugün ülkenin içinde bulunduğu durumu fırsat bilerek, bu ülkenin Müslüman olarak devam etmesinden rahatsız olan ülkelerle beraber işbirliği yapmak suretiyle bugüne geldiklerini hepinizin bilmesi lazım. Bu süre içerisinde bizim insanlarımızı çocuklarımızı kandırdılar. Çocuklarımızı temiz, saf, inanç duygularımızla onlara verdik ama maalesef çocuklarımızın ve bizim burada yaşayan insanlarımızın safiyetini, halis duygularını fani emellerine alet ettiler, bunlara karşı uyanık olalım. Bu yüzden Kuran’ın kelime kelime öğrenilmesi, bilgilerinin paylaşılması lazım. Ama ne hikmetse Kuran kurslarına karşı bu duygu ve hissiyatı yaşatmıyorlar.Bu süre içerisinde bir takım yaptıkları işlerden dolayı da biliyorsunuz devletin en üst organlarına varıncaya dek terör örgütü sıfatıyla sıfatlandırıldı ve haklarında işlem yapılmaya başlandı. Bunun dışında da herkesin devletine ve kanunlarına karşı saygı duyması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"DEVLETİ TEMSİLEN HAFIZLIK MERASİMİNDEYİM"

Hafızlık törenine katılmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Vali Şerif Yılmaz, "Bugün çok şükür Kuran öğretilen, öğrettikten sonra düzenlenen hafızlık merasimine devleti temsil eden bir valinin katıldığı tören yapıyoruz. Artık bu ülkede başını örten, inançlarını yaşamak isteyen insanların özgür oldukları ortamı yaşıyoruz. 25-30 yıla yakın süredir gerek vali yardımcılığı, gerek kaymakamlık, gerek ise valilik yapmanın onurunu yaşayan birisi olarak sırf inancından dolayı evine misafir olarak dahi giremediğim bir makamın bugün hamd olsun ev sahibiyiz. Bu da sizlerin sayesinde oldu. Burada kuranı okuyan, hizmet edenler sayesinde oldu" diye konuştu.

"25 BİN ÇOCUĞUMUZ KUR’AN KURSU’YLA BULUŞTU"

Vali Şerif Yılmaz, 4+4+4 eğitim - öğretim sistemiyle birlikte 28 Şubat süreci düzenlemelerinin geride kaldığını ve çocukların Kur’an öğrenmesi için önlerinde artık hiçbir engel kalmadığını kaydetti.

Yılmaz, "28 Şubat süreciyle Türkiye’de insanların Kuran’la buluşmaması için önüne engel koyulmak istendi, hafızlık özellikle genç yaşlarda yapılan eğitim olmasına rağmen bilerek yapılan bir düzenlemeyle çocuklarımızın kuran kursuna gitmesi engellendi ve maalesef bu uygulama uzun sürdü. 4+4+4 eğitim - öğretim sistemiyle birlikte 28 Şubat sürecinden kalan o düzenleme Nisan 2012’den itibaren kaldırıldı. Artık yavrularımız Kuran kursuna gitme imkanına kavuştu. Bu yaz Kuran kurslarında 25 bin evladımız Kur’an-ı Kerim ve ahlakla, edeple, siyerle buluştu. Çocuklarımız diniyle, vatanıyla, milletiyle, bayrağıyla bu sevgilerle yaşamaya başladı.

Bu kanun değişikliğiyle bareber imam hatiplerin orta kısımları açıldı. Kur’an-ı Kerim, orta okullarda dahil olmak üzere siyer ile birlikte seçmeli ders oldu. 10 sene evvel, bu kanun çıkmadan önce Kuran Kursu öğretici sayımız 90 iken bugün 200’e ulaştı. kadrolu imam hatip sayımız 246 iken bin 132’ye ulaştı. Yatılı Kuran kurslarımız 5 iken 11’e ulaştı. Gündüzlü Kuran kurslarımız 67 iken 163’e ulaştı. Öğrenci sayımız binden 7 bine çıktı. Bu süre içerisinde yine 3 tane cami yapılmışken bugün 16 adet cami inşaatımız sürüyor. Vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu, dini bilgilerini artıracak her türlü çalışmada devletin de destekçisi olduğunu bilmenizi isterim. Bizler en ücra köşeye varıncaya dek dini doğru bir şekilde, gerçek manada ve Kuran terazisiyle aktarmaya çalışıyoruz. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla beraber, Diyanet Başkanlığımızın koordinesinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA