Cezalarını Çekerken Meslek Öğreniyorlar

Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlüler, geçen yıl açılan atölyede çalışarak hem meslek öğreniyor hem gelir elde ediyor.

Adalet Bakanlığınca yaklaşık 900 metrekarelik alana kurulan "Kompakt Raf Üretim Merkezi"nde 50 hükümlü, 9 uzman personelin yardımıyla "usta-çırak usulü" meslek öğreniyor.

Hükümlülerin tesiste ürettiği, arşivlemede yüzde 60 yer tasarrufu sağlayan raflar bazı kurumlara gönderiliyor.

-"Yeni bir iş kolu"

Afyonkarahisar Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Muzaffer Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kompakt rafın Türkiye'de yeni bir iş kolu olduğunu söyledi.

Cezaevinde üretilen rafların çok kaliteli ve kullanışlı olduğunu belirten Avcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunlar arşivleme sistemlerinde kullanılan yeni bir raf türü. Yüzde 60 yer tasarrufu sağlıyor. Zaten bu bakımdan yoğun ilgi görüyor. Hükümlülere, cezaevinden çıktıktan sonra iş bulmalarında kolaylık sağlayacaktır. Mesleği öğrenen hükümlüler, buradan çıktıktan sonra kendi işlerini dahi kurabilecek. Amacımız, hükümlülere meslek öğretmek. Ne kadar çok hükümlüyü eğitebilirsek kendimizi o kadar başarılı sayıyoruz."

Tesisin günde 10 raf üretme kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Avcı, makine sayısını artırdıklarını ve kapasiteyi günlük 80-100 rafa çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA