Suruç AFAD Çadırkent'te Yangın Tatbikatı

35 bin kişilik kapasitesiyle Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan Suruç Afad Konaklama Tesisi’nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Suruç AFAD Çadırkent'te Yangın Tatbikatı
Eğitim alanında gerçekleştirilen yangın tatbikatında temsili olarak okul bahçesinde sıcaklıktan dolayı çıkan yangın Çadırkent itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ekipler yangın ihbarını alır almaz olay yerine kısa bir sürede ulaşırken, olası bir eğitim öğretim durumu da dikkate alınarak temsili olarak okulda bulunan öğrenciler sınıflardan alınarak güvenli bir bölgeye alındı. Yangın ihbarını alan ve iki birimden oluşan itfaiye ekipleri dört yangın söndürme aracı ve bir öncü ekiple birlikte yangın bölgesine gelerek durumu kontrol altına aldıktan sonra yangını söndürdüler. Başarıyla sona eren tatbikatın ardından ekipler söndürme çalışması yaptı. Yangının çıktığı alan daha sonra temizlik görevlileri tarafından temizlendi.

Kamp Müdürü Mehmet Han Özdemir, yangın tatbikatlarını havaların sıcak olmaya başlaması nedeniyle sıklaştırdıklarını belirtti.

İtfaiye Birim Sorumlusu Mahmut Yavuz ise, "Tatbikatımız başarıyla sonuçlandı. Olası bir yangın durumunda iki birimden oluşan itfaiye ekipleri ile 24 saat çift vardiya ile çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Yangının söndürülmesi sırasında heyecan yaşanırken, öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Çevrede bulunan Suriyeli sığınmacılar ise tatbikatı büyük bir dikkatle izlediler.
Kaynak: İHA