Kırşehir'de Yetiştiricilere Koç Dağıtıldı

Kırşehir'de yetiştiricilere 33 koç dağıtıldı.

Kırşehir'de Yetiştiricilere Koç Dağıtıldı
Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı'nda düzenlenen törende, Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi kapsamında dağıtım yapıldı.

Burada konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, damızlık koç dağıtımı için başvuru yapan 152 yetiştiriciden 117'sinin şartlarının uyduğunu belirtti.

Yetiştiriciler arasında yapılan kura çekiminde 19 kişinin belirlendiğini kaydeden Şahin, "Daha önceki yıllarda koç almamış ve sürü yöneticisi kursunu bitirerek sertifikalarını alan 14 yetiştiriciye de kura çekimi haricinde öncelik sağlanarak damızlık koç verildi. Bakanlığımızın desteğiyle yetiştiricilerimize 33 Akkaraman ırkı damızlık koç vermiş olduk. Koçların maliyetinin yüzde 75'ini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, yüzde 25'ini de yetiştiricilerimiz karşılayacak" diye konuştu.

Şahin, il merkezinin yanı sıra Kaman, Çiçekdağı, Mucur, Akpınar, Boztepe ve Akçakent ilçelerindeki yetiştiricilere de damızlık koç dağıtıldığını belirtti.

Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Suat Veyisoğlu, Kırşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan, Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik ve çok sayıda yetiştirici katıldı.

Kaynak: AA