Başkan Çal'dan Egzoz Gürültüsü Uyarısı

Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çal, son günlerde artan motosiklet egzoz açma ve patlatma gürültü kirliliğine karşı sürücüleri ve motosiklet tamirci esnafını uyardı.

Başkan Çal'dan Egzoz Gürültüsü Uyarısı
Vatandaşların özellikle Ramazan ayında gürültü kirliliği nedeniyle şikayetlerini artırdığını ve bu konuda kendilerine de konunun iletildiğini hatırlatan Başkan Ahmet Çal, “Motosiklete binmek herkesin hakkı ama motorların egzozunu açmak ve silah gibi patlatmak hiçbir ferdin hakkı değil. Sürücülerimiz motosiklet kullanırken lütfen bir hastayı, bir yaşlıyı veya bir çocuğu düşünerek hareket etsinler. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Hele bir de mübarek oruç ayında bu şikayetlerin artması bizleri çok üzüyor” dedi.

Gürültü kirliliğine karşı motosiklet sürücülerinin yanı sıra tamirci esnafını da uyaran Başkan Çal, “Buradan motosiklet tamirci esnafımıza sesleniyorum, motosikletinin egzozunu açtırmak için gelen müşterinin bu dileğini sakın yerine getirmeyin. Çok ısrarcı olanlar için de meslek odamızla irtibata geçin. Sanayilerdeki egsoz tamiri yapan ustalara da sesleniyorum, lütfen motosikletlere egzoz takmayın, gürültü kirliliğine meydan vermeyin. Duyumlarımıza göre sanayilerde egzoz açtırılıp patlatma sistemi yaptırılıyor. Bu gürültü kirliliği yüzünden uyku halindeki bir hastayı, ibadeti gereği oruç tutan bir vatandaşı kesinlikle rahatsız etmeyin” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA