Rusya'dan 'Selfie' Kampanyası
Rusya, dünyayı kasıp kavuran selfie çılgınlığında sıra dışı fotoğraf çekmek isteyen ve bu uğurda yara alan sosyal medya kullanıcıların sayısının artması üzerine “Cool selfie hayatınıza mal olmasın” kampanyası başlattı.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Yelena Alexeyeva konuyla ilgili açıklamasında, kendi fotoğraflarını çekmek isterken yaralanan vatandaşların sayısının artmasını dikkate aldıklarını ifade ederek, bu yılın başından itibaren çok sayıda yaralanma ve ölümle sonuçlanan vakaya rastladıklarını belirtti.
Selfie çekmeden önce bir kez daha düşünülmesi gerektiğini bildiren Alexyeva, ”Selfie çekmeden önce herkes, yüksek sayıda beğeni alacak fotoğrafın ölümle sonuçlanabileceği gerçeğini bir kez daha düşünmeli” ifadesini kullandı.
SELFIE ÇEKEYİM DERKEN TETİĞİ ÇEKTİ
Rusya’nın başkenti Moskova’da 21 yaşındaki bir genç, başına dayadığı tabancayla fotoğrafını çekmek istediği sırada silahın kazara patlaması sonucu başından ciddi bir şekilde yaralanmıştı. Ocak ayında da ülkenin Ural bölgesinde iki genç adam pimi çekilmiş bir el bombası ile fotoğraf çektirmek istemiş ancak bombanın patlaması sonucu her iki genç de hayatını kaybetmişti. Selfie çekmek için kullandıkları cep telefonu ise bu anları kayıt altına aldığı gerekçesiyle tanık olmuştu. Ülkenin Ryazan bölgesinde Mayıs ayında kayıtlara geçen olayda, iki genç demiryolu üzerinde köprüde fotoğraf çekmek istediği sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.
