Çydd'den Fitre Çağrısı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, dernek olarak yaptıkları etkinliklerinin yanı sıra maddi imkansızlık içinde olan başarılı öğrencilere verdikleri burs sayısını arttırma çabası içinde olduklarını söyledi.

Çydd'den Fitre Çağrısı
Kardelen projesi üzerine olmak üzere çok sayıda çalışma yürüttüklerini belirten ÇYDD Şube Başkanı Akmen, "Ramazan ayı nedeniyle fitrelerini eğitim bağışı olarak yapmayı düşünen duyarlı kişilere çağrıda bulunmak istiyoruz. Maddi imkansızlık nedeniyle eğitim olanağından yararlanamayan çocuklarımıza, gençlerimize yaptığınız küçük bir dokunuş, onların yaşamında çok anlamlı bir katkı sağlayacak” dedi.

Eğitim fırsat eşitliğinden yararlanamayan çocuklar, gençler, kızlar için katkı beklediklerini vurgulayan Akmen, şöyle devam etti:

“Çünkü; kızlarımız, eğitim hakkından mahrum bırakılarak çocuk gelin, çocuk anne olmak istemiyor. Kızlarımız okumak istiyor. Çok kardeşli aile içinde olan ve maddi imkanı olmayan başarılı gençlerimiz okumak istiyor. Kurucumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın açtığı yolda bugüne dek yüz binin üzerinde öğrenim bursu veren ÇYDD her zaman olduğu gibi maddi zorluk içinde olan başarılı öğrencilerin yanında olmak istiyor.”

Akmen, bayram öncesinde bağış ya da katkıda bulunmak isteyen duyarlı Eskişehirlilerin 234 33 20 nolu telefondan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi’ne ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA