'Avanak Dedektör' Filmi Tanıtıldı

Kuşadası'nda çekimlerine başlanan, "Avanak Dedektör" isimli film, düzenlenen galayla tanıtıldı.

'Avanak Dedektör' Filmi Tanıtıldı
Yönetmenliğini Metin Güngör'ün yaptığı senaryosunu Ergün Yıldırım ve Hamit Şahin'in yazdığı "Avanak Dedektör" filminin çekimleri Kuşadası'nda başladı.

Film, Kuşadası'ndaki bir restoranda düzenlenen galayla sinemaseverlerin dikkatine sunuldu.

Yönetmen Güngör, galada yaptığı konuşmada, tatile için geldiği Kuşadası'nda, senarist Şahin ile tanıştığını, filmin çekimine bu şekilde karar verdiklerini ifade etti.

Hollywood'da uzun yıllar görsel efekt uzmanı olarak "Da Vinci Şifresi", "Harry Potter", "Lara Croft", "Hugo", "Yarından Sonra" ve "Cehennem Melekleri" gibi filmlerde görev alan Güngör, "Avanak Dedektör" filminin, "Renklerde Kaybolan Hayat" filminden sonra Türkiye'deki ikinci çalışması olduğunu söyledi.

Filmin senaristlerinden Hamit Şahin ise sanatseverlerin karşısına, unutamayacakları bir filmle çıkacakları iddiasında bulundu.

Filmde bir cinayete tanıklık edip İstanbul'dan Kuşadası'na kaçan 3 kişinin yaşam mücadelesinin konu edildiğini dile getiren Şahin, sonbahar döneminde vizyona sokmayı planladıkları filmde, Kuşadası'ndaki tarihi dokusu bozulmamış çok sayıda mekanın da izleyicilerle buluşacağını ifade etti.

Görüntü yönetmenliğini Abdullah Çuvadar'ın yaptığı filmin tanıtımına oyuncular, Tuğba Özay, Ahmet Akbıyıkoğlu, Deniz Akkoyun, Uğurtan Sayıner, Şehmuz Yığın, Coşkun Göğen, Gülnihal Demir, Tevfik Yapıcıoğlu, Tuncak Akçay. Yiğit Dören, Yavuz Karakuş, Müjde Okyanus, Muharrem Erdemir, Mustafa Kara, Esra Sönmezer, Şengül Kozcu ve Emre Ercanoğlu ile filmde kısa bir rol almayı kabul ettiği bildirilen yazar Ahmet Nesin de katıldı.

Kaynak: AA