Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Memur-Sen üyeleri tarafından temin edilen bin paketlik ramazan kolisi, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere dağıtılmaya başlandı.

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeliler'e yönelik sivil toplum kuruluşlarının destekleri sürüyor.

Bu kapsamda Memur-Sen üyeleri tarafından ülke genelinde toplanan bin paketlik ramazan yardımını taşıyan tır, Şanlıurfa'ya ulaştı.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öcal ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Memur -Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, yardımları Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna teslim etti.

Öcal, burada yaptığı konuşmada, yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada yardımcı olmak için beraberindeki üyelerle kentte geldiğini söyledi.

Türkiye'deki sığınmacıların önemli bir bölümünün Şanlıurfa'da olması dolayısıyla yardımların kentte getirildiğine değinen Öcal, "Kardeşlerimizle aynı havayı teneffüs etmek, bir nebze de olsa mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olabilmek amacıyla buradayız. Rabbim izin verirse gücümüz yettiği kadar bugünü ramazan paketlerini kendi ellerimizle mağdurlara ulaştırarak geçirmek istiyoruz" dedi.

Platform başkanı Osman Gerem de yardımların ulaştırılmasına katkı sunan sendika üyelerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yardımlar platform tarafından daha önceden tespit edilen adreslere ulaştırılmaya başlandı.

Kaynak: AA