Pamukkale'ye Yeni MOBESE Kameraları

Pamukkale ilçesinde, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kapsamında 48 güvenlik kamerası daha kurulacak.

Pamukkale'ye Yeni MOBESE Kameraları
Denizli Valiliğinde düzenlenen törenle Pamukkale ilçesinde MOBESE kapsamında yeni güvenlik kameraları kurulmasına ilişkin protokol, Pamukkale Belediyesi ile Denizli Emniyet Müdürlüğü arasında imzalandı.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, yerleşim birimlerinin güvenliğinde, elektronik kontrol sistemlerinin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Bu konuda İçişleri Bakanlığından gelen ödeneklerin ihtiyaçların tamamını karşılamada yetersiz kaldığını ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti:

"Bu eksikliğimizi giderme anlamında Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin, eğitimde ve sosyal kültürel konularda olduğu gibi burada da 'gürledi', bize çok önemli katkılarda bulundu. Pamukkale Belediyemiz, 1. etapta 600 bin lira yatırımla 30 kamerayı hizmete sunmuştu, şimdi de 2. etapta 800 bin lira daha yatırım yaparak 48 kamera daha sağlıyor. Şehrimizin güvenliği ve özellikle suçluların yakalanması konusunda bu desteğin Denizlimize çok büyük katkıları olacak. Ben kendilerine bugüne kadar yaptığı hizmetler yanında şehrimizin asayiş ve güvenliği anlamında yaptığı bu hizmetlerden dolayı da çok teşekkür ediyorum."

Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da Pamukkale Belediyesi'nin diğer belediyelere de güzel bir örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Denizli'de 2009 yılında kurulmaya başlanan MOBESE sisteminde kamera sayısının, Pamukkale Belediyesi'nin verdiği destekle 192'den 270'e ulaştığını kaydeden Namal, "Güvenliğe ve huzura desteğinden, duyarlılığından dolayı Pamukkale Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise ilçelerinin daha güvenli ve huzurlu olması, ayrıca suçla mücadelede emniyete destek olmak, suça karşı caydırıcılık sağlamak amacıyla MOBESE yatırımlarını önemsediklerini söyledi.

Kaynak: AA