Kars'ta Ambulanslara Yol Verilmiyor

Kars’ta vakalara giden ambulanslara trafikte yol verilmiyor.

112 Acil çıkış noktalarından alınan ihbarları değerlendirerek hemen çıkış yapan ambulanslara tepe lambası açık siren çalarak ilerlemesine yol vermeyen sürücüler hasta yakınları ve vatandaşları çileden çıkarıyor.

Doktoru, sağlık memuru ve şoförüyle bir vakadan diğerine yetişmeye çalışan ambulans sürücüleri, kendilerine araçların yol vermemesiyle birlikte vakalara yetişmekte zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.

Kars’ta 112’ye gelen ihbarları değerlendiren 112 acil servis çalışanları 1 doktor, 1 ATT uzmanı ve 1 şoför ile hemen harekete geçerek, ihbar alınan adrese hareket ettiklerini, saniyelerin kendileri için çok önemli olduğunu ve sürücülerden kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Son günlerde Kars’ta yaşanan trafik kazalarına yetişmek için 112 çalışanlarının yoğun çaba sarf ettiğini belirten vatandaşlar, “Yollarda ambulanslara yol verilmiyor. Bazı caddelerde trafik sıkışıyor. Ambulans sürücüleri neredeyse hastayı biran evvel hastaneye yetiştirebilmek için kaldırımdan gidiyor. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Hastaya giden görevliler, çabuk hareket etmek zorundadır. Ambulans sürücüleri bir nevi zamanla yarışıyor. Hastaya erken müdahale etmek zorunda. Bizler vatandaşlar olarak ekiplere yardımcı olmalıyız” dediler.

Kars’ta Faikbey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve İnönü Caddesi’nde trafiğin yoğun olduğu gözlenirken, özellikle bu caddeleri kullanan ambulans sürücülerine vatandaşların yardımcı olmaları isteniyor.
Kaynak: İHA