Gaziantep'ten Kısa Kısa

Büyükşehir Belediyesi, kentin tanıtımı ve turizmi için yeni bir uygulama daha başlattı.

Gaziantep'ten Kısa Kısa
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, TÜRSAB ile ortaklaşa düzenlenen program çerçevesinde Ramazan ayı boyunca akşamları Gaziantep'in tarihi ve turistik bölgelerine gezi turları düzenleniyor.

"Ramazan Gecelerinde Yıldız Sağanağı" adı verilen projeyle turizm acentalarından gelen gruplarla Gaziantep turu yapılıyor.

Hergün 21.00 ila 24.00 saatleri arasında üstü açık otobüs ile Alleben deresi, kale çevresi ve kültüryolu, tarihi hanlar ve hamamlar, Kendirli Kilisesi, Bey Mahallesi, Atatürk Anı Evi, Oyuncak Müzesi, Beyazhan Kent Müzesi, Şahinbey Parkı, miniatürk, harikalar diyarı, masal park, botanik parkı ile gezegenevi aksında turlar yapılıyor.

35 kişilik otobüslerle gerçekleşen gezi turlarında çay, kahve, su ve rehberlik gibi hizmetler de veriliyor.

- "YÖK, tıp ve hukuk fakülteleri için baraj kararını gözden geçirmeli"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, YÖK'ün tıp fakülteleri ve hukuk fakülteleri için aldığı baraj kararını gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de bu alanlardaki ihtiyacı karşılayacak kadar üniversite bulunduğunu, kararın düzeltilmemesinin öğrencilerin bu alanlardaki eğitim için yurt dışına itileceğini ifade etti.

Türkiye'nin çok büyük hekim ihtiyacı bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu ihtiyacı karşılayacak kadar da ülkemizde üniversite mevcut. YÖK'ün tıp öğrenimi için ilk 40 bine girenler, hukuk öğrenimi için ilk 150 bine giren öğrencilerle ilgili koyduğu baraj, sıralamaya giren diğer öğrencilerin farklı ülkelerde tıp ve hukuk eğitimi almalarına neden olacaktır. Bu da Türkiye'deki öğrencileri yurt dışında okumaya itecektir. Halbuki ki Türkiye'de bunun alt yapısı hazırdır."

Erdoğan, konunun takipçisi olacağını ve YÖK nezdinde de girişimlerde bulunacağını vurguladı.

Kaynak: AA