Ayvalık'tan Kısa Kısa

Ayvalık Ticaret Odası (ATO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ihtiyaç sahibi 591 aileye ramazan yardımında bulundu.

ATO Başkanı İbrahim Kantarcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ramazanda her yıl benzer yardımlarda bulunduklarını belirtti. Geçen yıl 815 aileye yardımda bulunduklarını ifade eden Kantarcı, şunları kaydetti:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da TOBB ile birlikte ilçemizdeki yoksul vatandaşlarımıza yönelik ramazan yardımında bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl 815 aileye dağıttığımız bu yardım bu yıl 591 aileye yapıyoruz. Biz yardımı artırmak yerine paketlerin içerisindeki çeşitleri arttırmayı uygun gördük. Mahalle muhtarlarımızla yaptığımız çalışmada belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere, 18 mahalle muhtarı aracılığıyla yardım fişlerini teslim ettik."

- AIMA Müzik Festivali, başlıyor

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin (AIMA) düzenlediği Ayvalık AIMA Müzik Festivali'nin 8, 9 ve 10 Temmuz'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi'nde düzenlenecek festival, sanatçı Can Okan'ın yönetiminde 8 Temmuz Çarşamba günü açılış konseriyle başlayacak. Misha Nodelman, Çiğdem İyicil, Pelin Halkacı Akın ve Ruşen Güneş'in seslendireceği parçalara keman, viyola ve viyolonsel öğrencilerinden oluşan Festival Orkestrası eşlik edecek.

Konserde, Mozart, Schubert, Schumann, Brahms'ın oda müziği eserleri de çalınacak.

Kaynak: AA