Sinop'ta '18. Helesa Gecesi'
Sinop Belediyesi ile Sinop Hemşehrilik ve Dostluk Derneği işbirliğiyle "18. Helesa Gecesi" gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ergül, Helesa'nın bu yıl ayrı bir özelliği olduğunu belirterek, ''Bu yılki etkinliğe katılım çok büyük. Neredeyse tüm Sinop burada toplanmış. Gerçekten Sinop'a yakışır şekilde kutlama yapıyoruz. Buradan gençlere de sesleniyorum. Bu güzelliği bizden sonraki nesillere aktarsınlar" dedi.
Özer Gürbüz ise Helesa geleneğinin her yıl ramazan ayında tekrarlandığını, Helesa'nın öyküsünün fırtınadan kaçarak Sinop Limanı'na sığınan gemicilere dayandığını söyledi.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, ellerinde fenerlerle süslenen ve ışıklandırılan 3 metre boyundaki maket kayıkla sokak sokak dolaşıp mani söyleyerek bahşiş topladı. Vatandaşlar balkonlardan ve pencerelerden maket kayığın içine bahşiş attı.
Vali Çetinkaya, kapısına gelen gruba eşiyle bahşiş verdikten sonra yaptığı konuşmada, "Bu tür yerele özgü etkinliklerin mutlaka yaşaması, yaşatılması gerekiyor. Sinopluları tebrik ediyorum. Katılım da çok güzeldi" diye konuştu.
Toplanan bahşişlerin Sinop Yardım Sevenler Derneği aracılığıyla yoksul ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.
