''Sınır Ötesi İşbirliği Projesi''

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası( KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ''Bulgaristan Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle yürütülen 'Karadeniz'den Ege'ye Turizm ve Turizme Bağlı İş Kollarında Yeni Fırsatlar' adlı projenin, ilk görüşmeleri Saros Körfezi'nde yapıldı'' dedi.

''Sınır Ötesi İşbirliği Projesi''
Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları işbirliği ve çalışmalarla ilçedeki turizm potansiyelini öne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Bulgaristan Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle başlayan 'Karadeniz'den Ege'ye Turizm ve Turizme Bağlı İş Kollarında Yeni Fırsatlar' isimli projenin önemine değinen Helvacıoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

''Bulgaristan'nın Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle yürütülen 'Karadeniz'den Ege'ye Turizm ve Turizme Bağlı İş Kollarında Yeni Fırsatlar' adlı projenin, Keşan ayağındaki ilk görüşmeleri Saros Körfezi'nde yapıldı. Turizm potansiyeli olan yerler ile ilgili ön çalışmalar gerçekleştirdik. Yurt dışındaki acentelerin bölgemize yönelik organize edeceği turistik turlar ile ilgili mini tur uygulama programlarının planlamalarını oluşturulmaya başladık. Projemizin üçüncü ayağı için Ağustos ayının sonu gibi tekrar Keşan'da çalışmaları devam ettireceğiz. Projenin tamamlanması yaklaşık 1 yıl sürecek ve bu süre zarfında bölgemizde turizm potansiyeli olan yerlerin uluslararası alanda tanıtılması için gerekli materyaller ve tanıtım çalışmaları ile ilgili faaliyetleri gerçekleştirmiş olacağız.''

Kaynak: AA