- Pakistan'da Taliban'a Operasyon

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 12 Taliban militanı öldürülürken 4 asker de hayatını kaybetti.

Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, bir yılı aşkın süredir Afganistan sınırındaki aşiret bölgesi Kuzey Veziristan'da devam eden 'Zarb-e Azb' operasyonu kapsamında militanların sığınağına baskın düzenlendiği bildirildi.

Kuzey Veziristan'ın Datta Khel bölgesinde gerçekleştirilen baskında 12 Pakistan Talibanı militan ölü ele geçirilirken 4 askerin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

-Mayın patlamasında da 3 asker öldü

Öte yandan aynı bölgede askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu 3 asker daha can verirken, 6'sı da yaralandı

Pakistan Talibanı 2014 yılı Mayıs ayında Uluslarası Karaçi Havalimanı'na saldırmış 29 kişi hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine Pakistan ordusu da 2014 yılı Haziran ayında militanların sığınaklarının bulunduğu Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesine geniş çaplı askeri operasyon başlatmıştı.

Pakistan Talibanı ise operasyonlar üzerine Aralık ayında Peşaver'de bir okula baskın düzenleyerek 130'dan fazla öğrenciyi kurşuna dizerek katletmişti.

Bir yılı aşkın süredir Kuzey Veziristan bölgesinde devam eden operasyonda 2800'den fazla Pakistan Talibanı militanı öldürülürken 100'den fazla asker de yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA