Kadına Şiddetle Mücadele Hız Kesmiyor

Yenimahalle Belediyesi, “Suskunluğun Çığlığı" projesi kapsamında Hacettepe Üniversitesi ve Sosyoloji Derneği arasında sürdürülebilirlik protokolü imzalandı.

Kadına Şiddetle Mücadele Hız Kesmiyor
Kadına yönelik şiddeti önlemek ve konuya farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçen ve bugüne kadar binden fazla kişiye ulaşan “Suskunluğun Çığlığı" projesi kapsamında Yenimahalle Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi ve Sosyoloji Derneği arasında sürdürülebilirlik protokolü imzalandı. 2 yıl geçerliliği bulunan protokol sayesinde kadına şiddetle mücadele ortaklığı hız kesmeden devam edecek.

YENİMAHALLE ÖRNEK OLDU

Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Görgün, Öğretim Üyesi Dr. Selda Taşdemir Afşar ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti. Yenimahalle Belediyesi’nin “Suskunluğun Çığlığı" projesine verdiği desteklere atıfta bulunan Görgün, “Bu konuda tüm yerel yönetimlere örnek oldunuz. Konuya hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Kadına şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şiddetle mücadele konusunda herkese görev düştüğünü dile getirdi. Yaşar, “Devletin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Ülkemizin kanayan yarası olan bu sorun, dilerim son bulur” dedi.

YAŞAR’A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Taraflar arasında sürdürülebilirlik protokolünün de imzalandığı ziyarette Görgün, Yaşar’a desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi sundu.

Protokol kapsamında eğitim çalışmaları, kadın sağlığı konusunda seminerler ve bilgilendirici toplantılar düzenlenmeye devam edecek.
Kaynak: İHA