Genç İş Adamları, İş Dünyasının Üniversitesinde

KTO Karatay Üniversitesi, Genç MÜSİAD 34. Genel İdare Kurulu Açılış Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Genç İş Adamları, İş Dünyasının Üniversitesinde
31 Temmuz - 02 Ağustos tarihleri arasında Konya’da yapılacak olan Genç MÜSİAD 34. Genel İdare Kurulu Açılış Toplantısı KTO Karatay Üniversitesi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. İş dünyasının üniversitesi sloganıyla eğitim faaliyetlerini sürdüren KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, üniversite Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu, Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit ve iş dünyasının genç temsilcileri katıldı.

Program öncesi genç iş adamları üniversite kampüsünü gezerek üniversite hakkında bilgi aldı.

“BU ÜNİVERSİTE SİZ GENÇLERİN”

Üniversitenin 1251 yılında kurulduğunu ve bugünün ahileri olan Konya Ticaret Odası üyeleri tarafından, o vizyon ile faaliyetlerine devam ettiğini aktaran KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, “Biz Karatay Medresesi ruhunu duvarlarımızda binalarımızda, öğrencilerimizde yaşatmak istiyoruz. Bu üniversite siz gençlerin, Konya’nın Türkiye’nin üniversitesi ve desteklerinizle büyümeye devam edecek. İş dünyasından aldığımız destekle bu yıl yüzde 96 doluluk oranına ulaşarak büyük bir başarıya daha imza attık. Sanayi ve iş dünyasının üniversitesi olan Üniversitemizin de hedeflerini gerçekleştirmesi için iş adamları olarak her türlü desteği vereceğinize inanıyoruz” dedi.

“KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ SİZLERİN DE ÜNİVERSİTESİDİR”

Konuşmasına üniversite hakkında bilgiler sunarak başlayan Rektör Prof. Dr. Bayram Sade ise, “Bu salonda iş dünyasının geleceğini görüyorum. Toplantıya ev sahipliği yapmaktan üniversite olarak gurur duyuyoruz. KTO Karatay Üniversitesi sizlerin de üniversitesidir. “İşte Aranılan Mezunlar’’ yetiştirme hedefi doğrultusunda Konya Ticaret Odası ile ortak çalışan üniversitemiz yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. 2015- 2016 akademik yılı itibariyle her bir öğrencimize Konya Ticaret Odası üyeleri “Sektör Danışmanı” oluyor. Böylece, ileride çalışacağı sektörün ihtiyaçlarını bilen, çalışacağı alan için gerekli donanıma sahip öğrenciler “İşte Aranılan Mezunlar” olarak kariyer hayatlarına başlıyor ”diye konuştu.

Üniversite-sanayi işbirliğine vurgu yapan Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yavuz Fettahoğlu, “Genç girişimcilerin büyük bir kısmı meslekte pratikleri olmadığı için kısa sürede kurdukları şirketleri kapatıyorlar. Genel olarak üniversitelerde sektör beklentilerini karşılamayan bir eğitim sistemi var. KTO Karatay Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğine çok güzel bir örnek oluşturuyor. Üniversitemiz profesyonel hayata geçişte bize imkânlar sunuyor. Henüz öğrenci iken sektörle buluşmak hayata bir adım önde başlamak anlamına geliyor. Bu projeleri hayata geçirdiği için KTO Karatay Üniversitesi’ni kutluyorum. MÜSİAD’ın geçmişi Medine Pazarı’na dayanıyor biz de geçmişi Karatay Medresesi’ne dayanan bu üniversitede olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Programın ardından Rektör Sade, Genç MÜSİAD heyetine yağlı boya resim tablosu hediye etti. Katılımcılara da “Hedeflere Yönelik Yönetim” eğitiminin sertifikaları takdim edildi.
Kaynak: İHA