Muş'ta Kaldırım İşgalleri
MUŞ – Muş Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırımları işgal eden esnaflara cezai işlem uyguladı.

Kaldırımları işgal eden esnafları uyardıklarını kaydeden Göçmen, uyarıları dikkate almayanlara gerekli cezai işlemi uyguladıklarını söyledi.
Kaldırım işgaline karşı alınan şikâyetler doğrultusunda sıkı bir denetim uygulayacaklarının altını çizen Göçmen, bu konuda esnafların duyarlı davranmalarını beklediklerini ifade etti.
Kaldırımların yaya geçişi için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Göçmen, “İşgal konusunda yoğun şikâyetler alıyoruz. Alışveriş eden vatandaşların kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasından yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da insanları her açıdan hem sıkıntıya sokuyor hem de hayatını tehlikeye atıyor. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık, esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Uyarılarımızı dikkate almayan esnaflarımıza ceza kesiyoruz” diye konuştu.
Eşyaların iş yerleri dışına konulmaması uyarısında bulunan Göçmen, “Kuralları ihlal eden toplam 169 kişi hakkında yasal işlem başlattık” şeklinde konuştu.
