Anadolu Dansları, Break Dansla Buluşuyor

Anadolu'ya özgü dansları "break dansı"yla biraraya getiren, Redbull Anadolu Break Dans gösterisi, Ekim'de sanatseverlerle buluşŸacak.

Salt Galata'da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşŸan projenin sanat yönetmeni Kadir MemişŸ, projeyi hazırlarken Anadolu danslarından esinlendiklerini söyledi.

Aydın, Antalya ve Kars yörelerinin halk oyunlarını çalışŸtıklarını aktaran MemişŸ, her yaptığŸı projede canlı müzik olmasına önem verdiğŸini söyledi.

Kadir MemişŸ, projede dans ve müziğŸin birlikte ilerleyeceğŸini vurgulayarak, "Bu proje, dünyada eşŸi görülmeyen bir proje ve dünyada ilktir" dedi.

Toplantıya, projenin müziklerini hazırlayan besteci Nevzat Akpınar ile hip hop müzisyeni Da Poet, 8 kişŸilik dans grubunu temsilen break dansçı Aydan Uysal, folklor oyuncusu Miktat Yılmaz ve projeye danışŸmanlık yapan Ege ǜniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğŸretim üyesi Abdurrahim Karademir de katıldı.

Tanıtım toplantısında ayrıca projeyi anlatan bir video gösterisi sunuldu.

Redbull sponsorluğŸunda gerçekleşŸtirilecek gösterinin prömiyeri, 9 Ekim'de Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde izleyiciyle buluşŸacak.

Gösteri, 10 Ekim'de İstanbul, 11 Ekim'de Ankara, 13 Ekim'de EskişŸehir, 15 Ekim'de İzmir, 17 Ekim'de ise Antalya'da sahnelenecek.

Kaynak: AA