Ülke Gündemi Sesli Takip Edilecek

Gün içinde meydana gelen gelişmeleri ve haberleri ses dosyası haline getiren proje, kullanıcılarını günlük yaşamın yoğunluğuna rağmen manşetlerden ve köşe yazılarından haberdar edecek.

Ülke Gündemi Sesli Takip Edilecek
İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nden bu yıl mezun olan Onur Tazıcı ve Anıl Aydoğdu’nun, öğrencilik yıllarındaki girişimcilik hayalleri, ‘Sesli Köşe’ projesiyle gerçek oluyor. İki genç iletişimci tarafından kurulan Eron Medya’nın geliştirdiği Sesli Köşe uygulaması, gün içinde meydana gelen gelişmeleri, haberleri ve köşe yazılarını profesyonel seslendirmenlere okutarak kullanıcıların dinlemelerine imkan veriyor. iOS ve Android işletim sistemiyle uyumlu olarak geliştirilen uygulama “Sesli Köşe” için beş kişilik profesyonel seslendirme ekibi çalışıyor. Gündemi sesli haberlerle takip etmek isteyenler için pratik bir uygulama olan çalışma , engelli bireyler için de kolaylık sağlıyor.

“AVRUPA’DA ÇOK YAYGIN”

Avrupa’da sesli haber uygulamasının yaygın olarak tercih edildiğini belirten proje yöneticisi Onur Tazıcı, “Proje bir ihtiyaçtan yola çıktı. Avrupa’da telefon uygulaması ve internet gazeteleri üzerinden sesli manşet haberlerinin ve köşe yazılarının okunması ve dinlenmesi oldukça yayın. ‘Türkiye’de neden olmasın’ düşüncesinden yola çıktık ve projeye başladık” dedi.

15-25 yaş arasındaki gençlerin akıllı telefon kullanımının yoğun olduğuna belirten Onur Tazıcı, akıllı telefondan yazı okuma konusundaki isteksizliği gözlemlediğini söyledi.

Tazıcı, “İstanbul’un trafik ve iş stresi düşünüldüğünde çok yoğun bir gündemde yaşıyoruz. İnsanların artık okumaktan sıkıldığını hissettim. İnsanlar kendi aracında, otobüste, metrobüste ve metroda akıllı telefonlarından okumaktan çok dinlemeye yönelik davranış gösteriyorlar. Bu nedenle böyle bir uygulama geliştirirsek pratikliğiyle insanlara kolaylık sağlayacağını düşündük” şeklinde konuştu.

Projenin sosyal faydalarından da söz eden Onur Tazıcı, “Okuma yazma bilmeyenlerin gündemden haberdar olması açısından uygulama kolaylık sağlayacak. Engelli bireylerin de Sesli Köşe ile birlikte gündemi takip etmeleri mümkün olacak” dedi.

Projenin işletme tarafından sorumlu olan Anıl Aydoğdu ise Sesli Köşe’nin ilk uygulama anlaşmasını Dünya Gazetesi ile yaptıklarını söyledi.

Aydoğdu son olarak projenin yakın zamanda hayata geçeceğini belirtti.

Kaynak: İHA