Fransa'da Hayvan Yetiştiricileri Eylemi

Fransa'da hükümetin düşük et fiyatı politikasını protesto eden hayvan yetiştiricileri, ülke genelinde eylemler düzenledi.

Fransa'nın çoğunlukla batısında çiftçi sendikaları FNSEA ve JA'nın çağrısıyla dün gece "Hayvancılık darda" adı altında gerçekleşen protestolara binlerce hayvan yetiştiricisi katıldı.

Traktörlerle konvoy oluşturan çiftçiler valilik binaları önünde tekerlek yakarak ve yol kapatarak protesto gösterileri yaptı.

Ülkenin kuzey batısındaki Saint-Lo kentinde ulaşımı engelleyen hayvan yetiştiricileri "Dalga geçmiyoruz", "Hırsızlar" yazılı pankartlarla et ve süt fiyatlarının düşük olmasını protesto etti. Batıdaki Rennes kentinde ise yüzlerce çiftçi valiliklerin önünde traktör ve tarım araçlarını park ederek eylem düzenledi.

Hayvan yetiştiricileri, Tarım Bakanlığı'nın et fiyatları konusunda sendikalarla yaptığı anlaşmayı uygulamamasına tepki gösteriyor. Çiftçiler et fiyatlarının üretim maliyetlerini karşılamadığını öne sürüyor.

Hükümet Sözcüsü ve Tarım Bakanı Stephane Le Foll yaptığı bir açıklamada, çiftçi sendikalarıyla temmuz ayı ortasında bir toplantı düzenleyerek konuyu görüşeceğini söylemişti.

Kaynak: AA