ÇOMÜ'de 'Akademik İstişare Toplantısı' Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) akademik istişare toplantısı düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer başkanlığında, Dardanos Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıya, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, daire başkanları, rektör danışmanları, genel sekreter ve yardımcıları ile hukuk müşaviri katıldı.

Toplantıda ÇOMÜ'nün bazı temel konularda izleyeceği yol ve yöntemler konuşuldu. Toplantı gündeminde BAP destekleri, Proje Koordinasyon Ofisi ve Proje Destek Birimleri, yapısı görev ve yetkileri, üniversite merkez ve birim kütüphanelerinin gelişimi, eksiklikleri, yeni yönelimler, kaynaklar ve yöntemler, sempozyum ve bilimsel toplantılara katılımların desteklenmesi, enstitülerde kurum dışı akademik danışmanlıklar, yüksekokul ve meslek yüksekokul öğretim üyelerinin enstitü dersleri ve danışmanlık görevlendirmeleri ile uzaktan eğitim konuları görüşüldü.

Prof. Dr. Acer, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, bu görüşmede, ÇOMÜ'nün önümüzdeki 4 yıl içerisinde hangi konular üzerinde çalışacağını görüştüklerini söyledi.

ÇOMÜ'nün sürekli gelişen bir üniversite olduğunu hatırlatan Acer, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dört yıl içerisinde gündemimizi oluşturacak bu konularda izlenecek yöntemleri beraber çalıştığımız ekibimizle belirlemek istedik. Rektör ve rektör yardımcıları dışında fakülte dekanlarımız, enstitü müdürlerimiz, meslek yüksekokulu ve yüksekokul müdürlerimizin üzerinde çalışacağımız konularda görüşlerini alarak izleyeceğimiz yolları belirlemek istedik. Gerçekten Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde, bugüne kadar ekip içerisinde dahi bir istişare, danışma sisteminin çok geliştiğini söyleyemeyiz. Yeni dönemde bizim, kurumsallaşma bağlamında bu meseleye çok ciddi önem vermemiz lazım. Ekip içerisinde çalışan hocalarımızın, üzerinde çalıştığımız konulara ilişkin görüşlerini iletebiliyor olması lazım. Aynı zamanda gerektiği zaman hocalarımıza, bölüm başkanlarına, hem de bireysel olarak bazı hocalarımıza konu ile ilgili uzmanlıkları dolayısı ile danışıyor olmamız lazım. Ancak bu şekilde doğru yolları ve yöntemleri seçebiliriz. Yani uygulamada sorunları görmeden önce, uzman hocalarımızın görüşlerini alarak bence daha doğru, daha verimli, daha sağlıklı yöntemler seçebiliriz."

Kaynak: AA