Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik Açıklaması

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Uşak Üniversitesine toplam 6 bin 713 öğrencinin kayıt yaptırma hakkı kazandığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Çelik yaptığı yazılı açıklamada, LYS sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uşak Üniversitesi'nin tercih edilen ve bölgenin en güçlü üniversiteleri arasında yer aldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Çelik, açıklanan öğrenci yerleştirme sonuçlarına göre 2015-2016 eğitim öğretim yılı için toplam 6 bin 713 öğrencinin Uşak Üniversitesi'ne kayıt yaptırmaya hak kazandığını aktardı.

- "Fakültelerde doluluk oranı yüzde 100"

Çelik, Uşak Üniversitesi'nin fakülte, yüksekokul ve merkez meslek yüksekokullarında yüzde yüz, ilçe meslek yüksekokullarında ise yüzde 96 doluluk oranına ulaştığı bilgisini vererek şunları kaydetti:

"Genç ve dinamik Uşak Üniversitesi, kısa zaman içinde fiziksel yapılanmasını ve akademik donanımını tamamlayarak yüksek öğretimde adından sıkça bahsettirmektedir. Bu durum son yıllardaki yerleştirme sonuçlarına da yansıyor. Üniversitemizin lisans bölümlerinin bu yılki toplam kontenjanı 4 bin 45 öğrenci idi, 2015 LYS sonuçlarına göre fakülte ve yüksekokul bölümlerine toplam 4 bin 44 öğrenci yerleşti. Yani doluluk oranımız yüzde yüz oldu. Bu doluluk oranları başarılı ve doğru adımlar attığımızın bir göstergesidir."

İlçelerdeki meslek yüksekokularındaki doluluk oranının da ek yerleştirmeler ile yüzde yüz doluluk oranına ulaşacağını aktaran Çelik, "2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenci sayımız 26 binin üzerinde olacak. Uşak Üniversitesi nicelik olarak da nitelik olarak da hızla büyüyor. Günümüzde öğrenciler tercihlerini enine boyuna inceliyor, bilinçli tercih yapıyor. Üniversiteleri her yönüyle kıyaslıyorlar. Uşak Üniversitesi olarak eğitimde standartları oluşturarak kaliteyi yakaladık. Doluluk oranlarımız da bunun göstergesi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA