Gaziantep'te Altyapı Çalışmaları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü çalışmalarla kentteki kanalizasyon sorununu çözüyor.

Gaziantep'te Altyapı Çalışmaları
Belediyeden yapılan açılamaya göre, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından yapılan kanalizasyon çalışması sayesinde havalimanı yolu, Yeşilvadi Parkı, Perilikaya, Serinevler, Barak, Fırat ve İncilikaya mahalleleri ile eski Et Balık Kurumu'nun olduğu bölgelerde rahatsız edici kokular çevreye yayılmayacak.

GASKİ'nin yaklaşık 10 milyon lira harcadığı projeyle yıllardır dışarıya akan kanalizasyon suları merkez atıksu arıtma tesisine aktarılacak. GASKİ, çalışmayla aynı zamanda yağmur sularını da Sacır deresine vererek, olası taşkın ve sel baskınlarının önüne geçilmesini de sağladı.

Perilikaya ile Yeşilvadi bölgesindeki kanalizasyon sularını merkezi atıksu arıtma tesisine bağlayan GASKİ ayrıca, Güneş, Yukarıbayır, Kahvelipınar, Onur, Güzelvadi, Beybahçe ve Vatan mahallelerinden gelen kanalizasyon sularını da bu hattan geçirerek, merkez atık su arıtma tesisine aktarıyor.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, açıklamada, Yeşilvadi'de kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Yeşilvadi ve çevresindeki yerleşim yerlerinin kanalizasyon ve yağmur suyu sıkıntılarının giderilmesine yönelik başlatılan çalışmalarda muhtelif çaplarda 14 bin metre kanalizasyon hattı ile 6 bin 500 metre yağmur suyu hattı döşendiğini vurgulayan Sönmezler, şunları kaydetti:

"İmar sıkıntısının çözülmesiyle başlayan çalışmalar yaklaşık 20 günün içinde tamamlanacak. Yeşilvadi ile Perilikaya çevresindeki tüm pis suların bu kolektör hattı ile merkez atıksu arıtma tesisine ulaşmasını sağladık. Yağmur sularının deşarjını ise Sacır deresine verdik."

Kaynak: AA