Suriye Tarafından Askerlere Ateş Açılması

Kilis'in Elbeyli ilçesinde bir astsubayın şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı saldırının ardından sokak ve iş yerlerine Türk bayrakları asıldı.

Suriye Tarafından Askerlere Ateş Açılması
Esnaf Mahmut Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanları sağduyulu olmaya çağırarak, bundan sonra böyle bir olayın yaşanmamasını temenni etti.

Olaylardan dolayı üzgün olduklarını dile getiren Yılmaz, ''Acımız büyük. İnşallah böyle olaylar bir daha ülkemizde yaşanmaz. Allah'ın izniyle bugünleri de atlatırız'' dedi.

Esnaflardan Servet Göçmen de ilçedeki Dağ Hudut Karakolunda görev yapan askerin şehit olmasının ardından tepki amacıyla cadde ve sokaklara Türk bayrakları astıklarını söyledi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde de son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki olarak iş yerlerine Türk bayrakları asıldı.

Bu arada başta Dağ Hudut Karakolu çevresi olmak üzere Suriye sınırında alınan güvenlik önlemleri sürüyor. Bölgeye takviye edilen zırhlı araçlar, sınır hattı boyunca devriye atıyor.

Terör örgütü DAEŞ üyelerinin 23 Temmuz'da Kilis Dağ Hudut Karakoluna ateş açması sonucu 1 astsubay şehit olmuş, 2 uzman çavuş yaralanmıştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgeyi ateş altına alması sonucu 1 militan ölü ele geçirilmiş, terör örgütüne ait 3 araç da imha edilmişti. Gelişme üzerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları Suriye'deki DAEŞ hedeflerini bombalamıştı.

Kaynak: AA