Başbakan Davutoğlu'nun 'Basın Bayramı' Mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Basın Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Davutoğlu, açıklamasında, “Basınımızın özgür olması, demokrasimizin yaşamasının ve gelişmesinin vazgeçilmez bir gereğidir” dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi’nin yayımladığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Meslek ahlak ve ilkelerine bağlı kalarak halkımızı, doğru, zamanında ve etkin bir biçimde bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek, basınımızın temel görevidir. Toplumsal gelişmelere duyarlı ve sağlıklı değerlendirmelerde bulunabilecek bir kamuoyu düşüncelerini açıklama, gerçekleri öğrenme ve bilgilenme olanağına ancak özgür ve sorumluluğunun bilincinde bir basının varlığıyla kavuşur. Düşünce özgürlüğünün sağlanmasında da ayrıca bir araç olan basın bu önemli özelliği dolayısıyla demokrasiye işlerlik de kazandırmaktadır.

Basınımızın özgür olması, demokrasimizin yaşamasının ve gelişmesinin vazgeçilmez bir gereğidir. Hükümet olarak, basınımız ve basın mensuplarımızın sorunlarına çözüm bulmak için basın kuruluşlarımızla işbirliği ve diyalog halinde sürdürdüğümüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biliyorum ki basınımız da faaliyetlerini kamu yararını gözeten bir anlayışla yürütme gayretini göstermeye devam edecek, son derece hayati olan bu toplumsal görevi layıkıyla yerine getirecektir. Bu düşüncelerle, üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle ve özveriyle görev yapan tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramı’nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Kaynak: İHA