AK Parti-CHP görüşmesi sonrası açıklama

Hükümet kurma sürecinde AK Parti ve CHP arasında varılan mutabakat çerçevesinde heyetler arası ilk görüşme 5 saat sürdü.

AK Parti-CHP görüşmesi sonrası açıklama
AK Parti-CHP görüşmesi sonrası açıklama
AK Parti ile CHP heyetleri arasında ilk koalisyon görüşmesi yapıldı. İki partinin heyetleri Ankara'da Devlet Konukevi'nde bir araya geldi.

Hükümet kurma sürecinde AK Parti ve CHP arasında varılan mutabakat çerçevesinde heyetler arası ilk görüşme yapıldı.

Görüşmeden sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç açıklamada bulundu.

Koç'un açıklamalarından satır başları;

'Müzakere başlıkları belirlendi, önümüzdeki hafta görüşmeler devam edecek. Amaç ülkenin çözümsüz, hükümetsiz kalmaması, bu çalkantalı dönemde ülkenin önünü görebilmesi. Pazartesi ilk konu başlığı ele alınacak. Her şey samimiyetle görüşülüyor.'

Haluk Koç'un ardından Turizm Bakanı Ömer Çelik de açıklamada bulundu.


Çelik, 'Gün aşırı toplanacağız. Her görüşmeden sonra genel başkanları aratıp, onları bilgilendireecğiz. İlk toplantı verimli olduk diyebiliriz. Bundan sonra pazartesi veya salı günü heyetlerle oturup her bir konuya göre ek katılımlar olabilecek. Partilerin uzman kişileri katılabilecek. 4-5 toplantıda bu maddeleri bitirmeyi düşünüyoruz. Herkesin açıklıkla konuştuğu bir görüşme oldu. İki ayrı partiden bahsediyoruz. AK Parti dönüşmeyecek kendisi olarak kalmaya devam edecek. CHP de öyle. Yeni bir parti oluşturmuyoruz. Koalisyonun mantığı belirli konularda ne kadar yakınlık kurabiliyoruz ve ortak bir hükümet kurulması gündeme gelebilir mi. 10-12 maddeyi görüşeceğiz. Hükümetin ortaya çıkması yüzde 50-50'dir' dedi.

AK Parti-CHP görüşmesi sonrası açıklama

GÖRÜŞME 5 SAAT SÜRDÜ


Ankara Palas Devlet Konukevi'nde saat 14.10'da başlayan görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı.

CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

AK Parti ile CHP arasındaki görüşme 5 saat sürdü.

AK Parti-CHP görüşmesi sonrası açıklama

ÇELİK: İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELERİN İLK TOPLANTISINI YAPIYORUZ


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, görüşmenin yapıldığı Devlet Konukevi'ne ilk gelen isim oldu. İstikşafi görüşmelere ilişkin ilk toplantıyı gerçekleştireceklerini belirterek, 'Toplantıdan sonra ihtiyaç duyarsak, sizlere gereken bilgileri vereceğiz' dedi.

CHP heyeti ise toplantının başlama saati olan 14:00'te Konukevi'ne geldi.