Terör Saldırılarına Tepki

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, "Suruç'ta, Adıyaman'da ve Urfa'da gerçekleştirilen terör saldırılarını ve terörü lanetliyoruz" dedi.

Terör Saldırılarına Tepki
Arslan, Manisa Barosu'nda yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar ile düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda Türkiye'de terörist saldırıların yeniden artmaya başladığını belirterek, yapılan saldırıların bilinçli olarak aşama aşama arttırılarak devam ettiğini kaydetti.

Suruç'ta yapılan saldırının vicdan sahibi bütün insanları derinden yaraladığını belirten Arslan, Suruç'ta tamamen insanı duygularla hareket eden 300 gence yönelik saldırının hiçbir mantık ve gerekçe ile açıklanamayacak olduğunu ifade ederek, 32 kişinin hayatını kaybettiğini, 104 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Arslan, şöyle konuştu:

"Devam eden günlerde bir askerimizin ve iki polisin şehit edilmesi bölgede kaos yaratılmak istendiğini göstermektedir. Bugüne kadar DAEŞ örgütüne karşı yeterli önlemlerin alınmaması örgütü ve örgüt sempatizanlarını cesaretlendirmiştir. Uzun süredir doğu ve güneydoğudan çatışma haberleri alınmazken son zamanlarda saldırıların yeniden yoğunlaşması asker ve polislerimizin şehit edilmesi ülkemizin iç savaşa götürülmek istenmesinin göstergesidir. Bu durum kesinlikle kabul edilemez.

Manisa Barosu olarak Suruç'ta, Adıyaman da, Urfa'da yaşanan hunharca saldırılarda yaşamlarını yitiren yurttaşlarımızın acısını tüm benliğimizde hissediyoruz. Suruç'ta, Adıyaman'da ve Urfa'da gerçekleştirilen terör saldırılarını ve terörü lanetliyoruz."

Arslan, terör saldırılarının milleti birbirine düşürmek ve toplumda kaos yaratmak amaçlı yapıldığını ifade ederek, saldırıların Türkiye'yi demokratikleştirme hedefinden çevirmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA