16. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek Uluslararası Sürmeli Şenlikleri 3-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

16. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 3 Ağustos'ta başlayacak ve 7 gün sürecek Yozgat Sürmeli Şenlikleri programı hakkında bilgi verdi.

Bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek Sürmeli Şenlikleri'ni, geçen yıl protokol kaygısından uzak halkın katımının daha fazla olduğu bir şenlik olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Arslan, "Şenliklerimizin geçmiş yıllarda tarihleri sürekli farklılık gösteriyordu. Bundan sonra şenliklerimiz Ağustos'ta başlayacak ve bu yıl 3 Ağustos'da başlayıp 7 gün sürecek. Özellikle il dışında ve yurt dışında yaşayan hemşehrilerimizin tatil için memleketine geliyor. Biz de buraya gelen vatandaşlarımıza güzel bir sosyal hayat sunmak için bu tarihi seçtik" diye konuştu.

Şenlik süresince gündüz programlarında Yozgat'ın yerel kültürünü tanıtan çeşitli yarışmalar düzenleyeceklerini ve yerel ürünlerinin tanıtımını yapacaklarını aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Akşam programları ise genelde eğlenceye yönelik olacak. Biz hiçbir zaman popüler kültürün peşinde gezmeyeceğiz. Yozgat'ı kültür ve sanat şehri olmasını istiyoruz. Yaptığımız çalışmaları da bu yönde yapıp Yozgat'a gerçek manada kültür ve sanatımızı getirmiş olacağız. Şenliklerimizde doyurucu bir program hazırlandı. Bunun içinde özellikle devlet kurumları ve belediyelerimizin kültürel faaliyetlerinden istifade ediyoruz. Bütün bölgelerimizin kültürlerini şenlik süresince şehrimizde göreceğiz. Bütün halkımızı şenliklerimize şimdiden davet ediyorum."

Sürmeli Şenlikleri kapsamında sünnet şöleni hazırladıklarını dile getiren Arslan, şenliğin renkli geçmesini temenni etti.

Kaynak: AA