Altında Beklenmeyen Düşüş

Altının ani düşüşü karşısında hem şaşıran ve hem de sevinen kuyumcular, bu durumun yaz boyu devam etmesi temennisinde bulundular.

Altında Beklenmeyen Düşüş
Düğün sezonunun başlaması ile birlikte meydana gelen altın fiyatlarındaki düşüş, kuyumcuları işlerinin açılması adına umutlandırdı. Bu durum, kuyumcuların yanı sıra düğün yapacak olan vatandaşları da, altını birikim amaçlı alan vatandaşları da sevindirdi.

Bu beklenmedik düşüşü değerlendiren Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, Arife günü bin 145 lira civarlarında olan altının ons fiyatının bayram bitiminde bir anda bin 86 liraya kadar düştüğünü hatırlattı. Arıyürek, "Şu anda tepki alımlarıyla altının ons fiyatı bin 105 lira civarlarında dolaşıyor. Fakat bu düşüşün tabii ki bir takım sebepleri var, ama bu sebepleri de kestirmek çok zor. Etrafımızda bir Suriye olayı var, üstü kapatılmış, saman alevi gibi her an yanmak üzere olan Ukrayna, bunun yanında Yunanistan problemi var. Bu durumdan dolayı altının düşmesini hiç birimiz beklemiyorduk" ifadelerini kullandı.

"KUYUMCU ESNAFI OLARAK ALTININ DÜŞÜŞÜNDEN MEMNUNUZ"

Ayrıca Başkan Arıyürek, uluslararası oyuncuların bir takım oyunlar oynadığı tahmininde bulunarak, "Şu anda altının fiyatını indirip daha sonra yükseltme ihtimalleri de var. Tabii bunun yanında Amerika’nın faizleri artırıp artırmayacağı konusunda net bir kararın olmaması da altın fiyatlarını fizibilite şekilde tutuyor. Biz kuyumcu esnafı olarak altının inmesinden memnunuz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Arıyürek, düğün mevsiminin başlaması ile birlikte altın fiyatlarında gerçekleşen düşüşün, esnafın işlerine olumlu şekilde etkileyeceğini tahmin ettiğini söyleyerek, "Şuan çeyrek altın fiyatı 161 lira, Cumhuriyet altını 652 lira ve gram altın da 93 lira. Umarız yaz ayında altın fiyatları bu şekilde gider ve bizim de işlerimiz açılır" dedi.

Kaynak: İHA