13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "GökkuşŸağŸı" bale gösterisiyle devam etti.

MuğŸla ValiliğŸi, MuğŸla BüyükşŸehir Belediyesi ile Bodrum Belediye BaşŸkanlıklarının katkılarıyla Devlet Opera ve Balesi Genel MüdürlüğŸü tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali Bodrum Kalesi Kuzey HendeğŸi'nde sahnelendi.

Müzikleri Irving Berlin ve Cole Porter, koreografı ise Christopher D' Amboise ait "Just One of Those Things" adlı eserde kalabalık bir bale topluluğŸu yer alırken, gösteriyi AyşŸem Sunal ile Demet Gökçelik sahneye koydu.

Gecenin ikinci eseri ise günlük yaşŸamın insan ruhunda yarattığŸı çelişŸki ve zıtlıklara değŸinen "Contrast" oldu. Koreograf Young Soon Hue'un sahnelediğŸi eserin müzikleri John Adams, Alva Noto ve Ryuichi Sakamoto'ya ait.

İlk çağŸ ve Kızıldereli ritüellerine göndermeler yapan gecenin son eseri "Troy Game"de büyük ilgi gördü. Robert North'un koreografisi ve Bob Downes'un müzikleri üzerine oluşŸturulan eser, Brezilya, Afrika ve Kızılderili ritimlerini klasik baleden, dövüşŸ sanatları formlarını andıran bir çeşŸitlilikle seyirciye sunarken, erklik kavramı üzerinde duruyor.

Festivali Türkiye Barolar BirliğŸi (TBB) BaşŸkanı Metin FeyzioğŸlu'nun da aralarında olduğŸu çok sayıda sanatsever izledi. Festival, Krasnoyarsk Tiyatrosu'nun 24-25 Temmuz'da sahneleyeceğŸi "Carmen" balesiyle devam edecek.

Kaynak: AA