Fetih'ten Hamas'a Tepki

Fetih Hareketi, "Hamas'ın, Gazze'de uzun süreli bir ateşkese varılması amacıyla İsrail hükümetiyle görüşmesini" Gazze'yi Filistin devletinden ayırmak için kurulmuş bir "komplo" olarak nitelendirdi.

Fetih'ten Hamas'a Tepki
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın başkanlığında Ramallah'ta düzenlenen toplantının ardından Fetih Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "İster uzun süreli ateşkes, ister geçici sınırlara sahip devlet adı altında olsun, Gazze'nin Filistin devletinden ayrılması amacını taşıyan tüm projelere karşı çıkıyoruz" ifadesi kullanıldı.

"Filistin halkı önceden olduğu gibi bu komployu da boşa çıkaracaktır" denilen açıklamada, Hamas'a yeni anlaşmalar imzalamak yerine taraflar arasında önceden imzalanan anlaşmalara uyma çağrısı yapıldı.

İsrail basınında, İsrail hükümeti ile Hamas arasında Gazze'deki ambargonun kaldırılmasına karşılık uzun süreli ateşkes sağlanması amacıyla dolaylı görüşmeler yapıldığı yönünde haberler yer almıştı.

Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da Rami el-Hamdallah başkanlığında Uzlaşı Hükümeti kurulmuştu.

Kaynak: AA