Çocuk parkına rezidans

Emir Sarıgül'ün inşaat şirketi Maritza, Ataşehir'de bir rezidans yaptı. İnşaat bitince bir çocuk parkını projeye kattı. Battal İlgezdi de bu oyuna imza attı

Çocuk parkına rezidans
Çocuk parkına rezidans
Ataşehir'deki imar ve rant skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. İddialara göre Emir Sarıgül'ün resmi ortağı olduğu Maritza İnşaat A.Ş., Küçükbakkalköy'de 2 bin 550 metrekarelik arsa üzerinde inşaata başladı. "Ataşehir Rezidans" ismi verilen 18 katlı, 48 daireli, 6 dükkanın bulunduğu proje, Haziran 2012'de tamamlandı.

FİYATLARI KATLADI
Ancak rezidans projesinde akıl almaz bir kirli rant oyunu oynandı. Milyon liralık daire fiyatlarına sahip rezidansın yanındaki çocuk parkı olarak halkın kullanımına sunulan alan, beton duvar ve tel örgülerle çevrilerek rezidansa özel hale getirildi. Çocuk oyun grupları, açık basketbol sahası ve sosyal alanının yer aldığı bölüm, projeye dahil edilerek daire fiyatları da katlanmış oldu. Rant için yapılan hukuksuz uygulamalar bununla da sınırlı kalmadı.

HER TARAFI GASP ETTİ
Ayrıca binanın yan tarafındaki, bedelsiz kamuya terk edilmesi gereken alan da önce kiralandı sonra da bu alana havuz inşa edildi. İmar planlarında yol olarak gözüken alan da duvarla çevrilerek rezidansın kullanımına açıldı. Rezidans tamamlandıktan sonra tüm bu kanun dışı projeler Battal İlgezdi'nin imzasıyla onayladı.