Uşak Üniversitesi'nde 'Tıp Fakültesi' Hedefi

UşŸak ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait LJelik, tıp fakültesinin 1-2 yılda tamamlanacağŸını ve bölgenin en güçlü üniversiteleri arasında yer almayı hedeflediklerini kaydetti.

LJelik yaptığŸı yazılı açıklamada YǖK Genel Kurulu'nun 14 Temmuz'daki toplantısında UşŸak ǜniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulmasına yönelik teklifi kabul ettiğŸini bildirdi.

Tıp fakültesinin kurulmasıyla UşŸak ǜniversitesi'ndeki fakülte sayısının 12'ye çıkacağŸını aktaran Rektör Prof. Dr. LJelik, dört yıllık koordineli ve gayretli çalışŸmalar sonucu gelinen noktanın üniversite ve kent için sevindirici olduğŸunu vurguladı.

UşŸak ǜniversitesi'nin hızlı bir gelişŸim gösterdiğŸine işŸaret eden LJelik, "Tıp fakülteleri 8-10 yıllık bir sürede kuruluşŸ sürecini tamamlayabilir. Biz bu süreyi UşŸak halkının, UşŸak bürokrasisinin desteğŸiyle 1-2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Tıp fakültesinin kurulmasıyla bölgenin en güçlü üniversiteleri arasında yer alacağŸız" ifadelerini kullandı.

Tıp fakültesi için gerekli fiziki mekan oluşŸturulması amacıyla kentin tüm aktörlerine görev düşŸtüğŸüne dikkati çeken Sait LJelik, açıklamasında şŸunları kaydetti:

"Fiziki mekan konusunda daha önce de üniversitemize fakülte binası kazandıran TǜPRAG başŸta olmak üzere, UşŸaklı sanayicilerin ve işŸ adamlarının, UşŸaklı hayırseverlerin katkısı olacağŸını umuyorum. ǜmit ediyorum ki 2016-2017 eğŸitim öğŸretim yılında fakültenin kurulumunu tamamlayıp öğŸrenci alabiliriz."

Kaynak: AA