Kemaliye 37. Uluslararası Kültür Ve Doğa Sporları Şenliği

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen "37. Uluslararası Kültür ve DoğŸa Sporları şženliğŸi"nin ilk gününde "base jump" atlayışŸları yapıldı.

Kemaliye 37. Uluslararası Kültür Ve Doğa Sporları Şenliği
Karanlık Kanyon'da gerçekleşŸtirilen "base jump" atlayışŸlarına 18 ülkeden 52 sporcu katıldı. Sporcular, kanyondaki yamaçlara gerilen yaklaşŸık 500 metre yüksekliğŸinde ve uzunluğŸundaki özel çelik halat üzerine özel olarak hazırlanmışŸ kafeslerden çıkarak atlayışŸları gerçekleşŸtirdi.

AtlayışŸlar esnasında sporculardan bazıları inişŸ noktasına, bazıları ise nehre inebildi. Karasu'ya inen sporcular, nehirde bekleyen bottaki görevlilerin yardımıyla sudan çıkarıldı. VatandaşŸlar, sporcuların 500 metre yükseklikten gerçekleşŸtirdiğŸi atlayışŸları ilgiyle izledi.

Etkinliklerin ilk gününde bisiklet yarışŸmaları, kano, rafting, feribot gezisi ile karanlık kanyonda yürüyüşŸ turları düzenlendi.

Etkinliklere, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye BaşŸkanı Cemalettin BaşŸsoy, Erzincan ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas LJapoğŸlu, Kemaliye Belediye BaşŸkanı Mustafa Haznedar ile vatandaşŸlar katıldı.

Kaynak: AA