Cumhurbaşkan Erdoğan KKTC'de

KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın anıta çelenk bırakmasıyla başlayan törende, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve diğer ilgililer de anıta çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC bayraklarının çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıt özel defterini imzaladı.

Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"41 yıl önce bugün, büyük Türk milleti ve onun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türkü, varlığına ve özgürlüğüne kastedenlere karşı güç ve gönül birliği içinde omuz omuza mücadele ettiler. Bu varoluş mücadelesinin bir armağanı olan Barış ve Özgürlük Bayramı KKTC toprağında şan ve şerefle dalgalanan ay yıldızlı bayraklarımız altında yine büyük bir coşku ile kutlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin haklı davasında, bugün olduğu gibi yarın da ana vatan garantör ülke olarak sorumluluklarını hassasiyetle yerine getireceği hususundaki kararlılığımızı bir kez daha yineliyorum. Bu vesileyle her iki federallik ve kahramanlık abidesi olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Ruhunuz şad olsun."

Törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, siyasi parti temsilcileri, askerler ve muharip gaziler de katıldı.

Törenin ardından Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla selamlaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenecek törenle devam edecek.

Kaynak: AA