Ağbaba Dağı'nda 'Bereket' Dilediler

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Ağbaba Dağı'nı ziyaret eden vatandaşlar, bereketli bir yıl geçirmek için kurban kesti, dua etti.

Ağbaba Dağı'nda 'Bereket' Dilediler
İlçe merkezi ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık yüz yıldır geleneksel hale getirdikleri Ağbaba Dağı ziyaretini, bu yıl da gerçekleştirdi.

İlçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 500 rakımlı Ağbaba Dağı zirvesinde yer alan şehitlikler, özellikle bölgede yaşayan çiftçiler tarafından her yıl temmuz ayı içinde, ekinler biçilmeden önce, bereket getirmesi için ziyaret ediliyor.

Çiftçiler, buradaki mezarları ziyaret edip, bereketli bir yıl olması için dua ediyor, kurban kesiyor.

Çiftçilerden Erkan Ezelhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene de Ağbaba Dağı'nı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Her yıl bol ve bereketli bir hasat dönemi geçirmek ve dileklerde bulunmak için burayı ziyaret ettikleri belirten Ezelhan, "Allah'a çok şükür bu sene de Ağbaba şehitliklerini ziyaret ettik. Kurbanımızı kestik, dualarımızı ettik. Bu yıl inşallah işlerimiz bereketli, dileklerimiz kabul olur" dedi.

Yarım saatlik tırmanışın ardından dağın zirvesine ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen Hatun Genç (65) de dilekte bulunarak ziyareti tamamladıklarını ifade etti.

Doğukan Yıldırım ise "Bu dağı ziyarete gelenler, kaza, bela olmasın, işleri yolunda gitsin diye, şehit mezarlıklarındaki taşlara, dilek tutup ip bağlıyor, taş koyuyor" dedi.

At, araba, minibüs ve traktörlerle gelen vatandaşlar, iki gün süren ziyaretin ardından köylerine dönüyor.

Kaynak: AA