'Bir Çocuğun Kabusu'

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden bu yıl mezun olan Gökçe Hiçyılmaz, hayata geçirdiği “Bir çocuğun kabusu” adlı heykeliyle dünyanın ve Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen çocuk gelinlere dikkat çekti.

'Bir Çocuğun Kabusu'
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen yılsonu sergisinde heykelini görücüye çıkartan Hiçyılmaz, bu sene okuduğu birkaç haberin ardından dehşete düştüğünü belirterek, işi bu şekilde yapmaya karar verdiğini söyledi.



Eseri hayata geçirirken birkaç örnekten etkilendiğini aktaran Hiçyılmaz, “Biliyorsunuz bu N.Ç. davası sürecinde 13 yaşındaki bir kızın 26 kişinin tecavüzüne uğrayıp sonra ‘rıza vardır’ denilerek hepsinin yaklaşık 4 sene hafifleştirilmiş ceza almasıyla ve Yemen’deki 8 yaşındaki bir kızın da gerdek gecesi iç kanama geçirmesiyle duygusal bir dehşet durumuna düştüm. Bunların ardından elime malzemeler de geçince bir iş yapmaya karar verdim ve ortaya böyle bir iş çıktı” dedi.

“BU DURUMUN ÖNÜNE GEÇİLECEĞİ UMUDUMU HALEN TAŞIYORUM”

Hiçyılmaz, geri dönüşlerin iyi olduğunu da ifade ederek, “Çünkü bu çocuk gelinler, dünyada ve Türkiye’de devam eden bir durum. İnsanlardan aldığım yorumlar ise tam ulaşmak istediğim yorumlardı. Amacım, farkındalık uyandırmak ve bu durumdan duyduğum rahatsızlığımı dile getirmekti. Bu anlamda iyi dönüşler aldım. Yetkililerin harekete geçerek bu durumun önüne geçileceği umudumu da halen taşıyorum. Umarım olur” diye konuştu.

“ESERİMİ DAHA ÇOK SOKAKTAKİ İNSANLARIN GÖRMESİNİ İSTERİM”

“Eserimin, kolektif bir sergide yer almasını isterim” diyen Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

“Eserimi, sanat dalıyla uğraşan insanların değil de, daha çok sokaktaki insanların görmesini isterim. Sonuçta bu hepimizin yaşadığı toplumsal bir olay ve çocuklar değerlidir. Çünkü çocuk gelinler bir çeşit şiddet olan tecavüze maruz kalıyorlar. Geçen interneti açıp, çocuk gelinlerin ilk geceki deneyimlerini, travmalarını okudum ve yani kendimi onların yerine koyunca korkuya kapıldım. Ellerinden hiçbir şey gelmiyor ve hayat onlar için hep bu şekilde devam ediyor. Zaten çocuk gelinlerle beraber olan erkeklerin de zaman içinde onlara şiddet uygulama olasılığının da yüzde 90 olduğunu da öğrenince iyice korkuya kapıldım. Bu durumdan çok rahatsızım.”
Kaynak: İHA