Edirne'de Taş Ocağı Protestosu

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Saros Körfezi'ne kıyısı olan Keşan'ın Mecidiye köyüne taş ocağı yapılmak istenmesini protesto etti.

Edirne'de Taş Ocağı Protestosu
Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği üyeleri ve Bircan, Ayazma bayırı tepesi mevkisinde toplandı.

Bir süre alanı inceleyen Bircan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, taş ocağının Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü tarafından açılmak istendiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na soru önergesi verdiğini belirten Bircan, şunları kaydetti:

"Doğayı katledecek taş ocağının yapılma gerekçelerini sorduk. Açılmak istenen taş ocağına Edirne İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 29 Nisan'da 'ÇED gerekli değildir' kararı verilmiştir. Söz konusu alanı da içinde barındıran Saros Körfezi, 8 Aralık 2006'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi' ilan edilmiştir. Mevcut alanda 5 adet taş ocağı çevreye zarar verirken yeni taş ocaklarına da onay verilmesi doğa ve turizm cennetinin katliamının devamı anlamına gelmektedir. Ocağın açılması turizme büyük zararlar verecektir. Bölgedeki endemik bitkilere de zarar verecek taş ocağını yöre halkı da istememektedir. Halkımız günde 230 büyük damperli kamyonun geçtiği köyde çocuklarını sokağa çıkaramamaktan şikayetçidir."

Kaynak: AA