Avrupa'nın ortasında üs kurdular

Terör örgütü IŞİD’in Bosna’da korunaklı bir köy yakınlarında Batı’ya yönelik saldırılarda kullanılmak üzere bir üs oluşturduğu iddia edildi.

Avrupa'nın ortasında üs kurdular
Avrupa'nın ortasında üs kurdular
İddiaya göre ormanlık alanla çevrili Osve köyünde şimdiye kadar 12 terörist eğitim aldı. Eğitimden sonra da Suriye’ye gönderildiler. İngiliz Sunday Mirror gazetesinin iddiasına göre Osve köyünün GPS ile bulmak imkansız ve sadece sarp yollardan araçla gerek gitmek mümkün. Adeta bir hayalet köy…

1990’larda Bosna’dan kaçıp Avustralya’ya yerleşen IŞİD destekçileri Harun Mehicevic ile Jasin Rizvic, Osman Kekic ve İzet Hadzic’in de bölgede olduğu tahmin edliyor.

Kimliğinin gizli kalması şartıyla İngiliz gazetecilere konuşan bir köylü düzenli olarak ormanlık alandan silah sesleri duyduklarını söylüyor.

Terör uzmanı Dzevaz Galijasevic, “Orada terör tehdidi olduğu çok açık. Çok büyük bir tehlike” diye konuştu. Güvenlik güçleri ise buranın Batı’ya yönelik saldırılarda üs olarak kullanabileceğini düşünüyor.

Bölgenin Suriye’den gelip Türkiye üzerinden Yunanistan’a, oradan da Makedonya ve Sırbistan’a geçen Radikal dinciler için uygun bir yer olduğu belirtiliyor.