Şii Din Adamı Hekim Açıklaması

Iraklı Şii din adamı Ammar el-Hekim, İran'ın Irak ile müttefik ülke olduğunu savunarak, "Bu iki ülke arasındaki ilişkiyle ilgili Irak'a karşı ithamların giderilme zamanı geldi" dedi.

Şii Din Adamı Hekim Açıklaması
Irak'ın başkenti Bağdat'taki Şiiler, bayram namazını Muhammed Bakır el-Hakim Camisi'nde kıldı. Çok sayıda bakan ve siyasetçinin de katıldığı bayram namazını, Şii din adamı Ammar el-Hekim kıldırdı.

Hekim, Bağdat'taki Muhammed Bakır el-Hekim Camisi'nde verdiği bayram hutbesinde, DAEŞ teröründen faydalanıp akan kanı kırsat bilen ülkelerin olduğunu öne sürerek, "Bunu yapanlar DAEŞ ile pratikte de işbirliğine giderek, siyasi hedeflerini gerçekleştirmek istiyor" diye konuştu.

İran ile nükleer müzakerelerde varılan anlaşmaya da değinen Şii din adamı Hekim, "İran, Irak'ın müttefiki bir ülke. Bu iki ülke arasındaki ilişkiyle ilgili Irak'a karşı ithamların ve bulanıklıkların giderilme zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Hekim, Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'nin (Halk Topluluğu) Iraklıların merkezi gücü haline getirilmesini ve her türlü siyasi meseleye müdahil olmasının engellenmesi istedi.

Irak hükümetinin yapıcı eleştiriye açık olduğunu anlatan Hekim, 'tehdit ve gasp politikası'nı şiddetle reddettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA