Didim'de Devrilen Ağaç Yolu Trafiğe Kapattı

AYDIN Aydın’ın Didim ilçesinde yazlıkçıların yoğun olarak bulunduğu Cennet Koy yolu üzerinde yayalara ait kaldırımda devrilen ağaç yolu trafiğe kapattı.

Didim'de Devrilen Ağaç Yolu Trafiğe Kapattı
Didim’de Altınkum Mahallesi’nin ardından en çok yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Cennet Koy’da yayalara ait kaldırım da yer alan devasa Fıstık Çamı yola devrildi.

Trafiğin yoğun olduğu alanda şans eseri ağacın devrildiği anda insan ve aracın olmadığını belirten vatandaşlar Didim Belediye Zabıta ekibini aradı. Can ve mal kaybının olmadığı olay yerine gelen Zabıta aracı bahçe ekip ve ekipmanları bölgeye çağırarak olaya müdahale edildi. Çam enkazının kesilerek yol kenarına istiflenmesinin ardından yolun temizlenmesiyle trafik yeniden ulaşıma açıldı.

Olaya tepki gösteren vatandaşlar, bayram günün de can kaybının olmaması teselli kaynağı olduğunu ifade ederek, kaldırıma dikilen Fıstık Çamların yazlık evlerin balkon duvarlarına değen dalları zamanla bilinçsiz olarak kesilmesi sonucu ağacın yol tarafına ağırlıklı olarak geliştiğini ve yanlış budama sonucu kaldırımlarda yer alan ağaçların risk taşıdığını belirttiler.

Bir vatandaş, “Bölgede yanlış planlama ve yanlış uygulama var” diyerek olaya tepki gösterdi.
Kaynak: İHA