Altan Tan, Operasyonlara Yanıt Verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, çatışmasızlık ortamını kullanarak dağdan şehre inen PKK’lılara operasyon yapılacağı iddialarına ilişkin değerlendirme yaptı. Tan, "Bu tür operasyonlar yapılacağına, çözümün nasıl olacağı düşünülmelidir. Esas programınız nedir? Operasyonlar yeni değildir" dedi.

Altan Tan, Operasyonlara Yanıt Verdi
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi’nde bayramlaşma gerçekleşti. DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna tarafından organize edilen bayramlaşmaya HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, ilçe belediye eşbaşkanları, HDP Diyarbakır il eşbaşkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Çözüm süreci ile birlikte dağdan inen PKK’lılara karşı operasyon yapılacağı açıklamasını değerlendiren Tan, bu operasyonların yapılacağına çözümün nasıl olacağının düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Tan, "Esas programınız nedir? Operasyonlar yeni değildir. Bunlar senelerdir var. 30 veya 40 yıldır operasyonlar devam ediyor. Bunlar yanlış şeylerdir. Silahların top yekun susabileceği tam demokratikleşmenin geleceği bir ortamı yaratmalıdırlar. Yapılması gereken budur. Bu operasyonlarla nereye varılacak başka söyleyecek bir şey yoktur" diye konuştu.

Daha sonra konuşan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ise, her dinde aynı amacı güden ayrı ibadet çeşitlerinin var olduğunu belirtti.

Ayna, "Hayvanlardan farkımızı ortaya koyan güdülerimizi kontrol altına almayı nasıl alacağımızı ve insan beyni, kendini kontrol edebilme şeklidir. Önemli olan iradeli olay şey nasıl kontrol edilmesi ve kullanıldığı ile alakalıdır" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam eden bayramlaşmada, partililere şeker ve kolonya ikram edildi.
Kaynak: İHA