Şehitliklerde 'Özel Güvenlik' Dönemi

Gelibolu Yarımadası'nda turistlerin şŸehitlik, anıt ve mezarları daha rahat, güvenli gezebilmeleri, tarihi alanın korunması çalışŸmalarına katkı sağŸlanması amacıyla görevlendirilen özel güvenlik personeli mesailerine başŸladı.

Şehitliklerde 'Özel Güvenlik' Dönemi
Bölgede 30 görevli, haftanın her günü 24 saat esasıyla 3 araç ve 4 motorize ekiple işŸ başŸı yaptı.

Görevliler, şžehitler Abidesi, Yahya LJavuşŸ Anıtı, 57'nci Alay şžehitliğŸi, Anzak Koyu, yabancı mezarlıklar, Lone Pine (Tek LJam) Anıtı, Conkbayırı, Yeni Zelanda Anıtı, Kocadere Hastahane şžehitliğŸi ve kamp alanı, ErtuğŸrul Koyu ve tabyalarda hizmet veriyor.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan BaşŸkanı Mehmet Gürkan, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, özellikle mart-haziran dönemlerinde yarımadada ziyaretçi akını olduğŸunu söyledi.

Ziyaretlerin güvenli yapılması ve alan emniyetinin sağŸlanmasının önemli olduğŸunu anlatan Gürkan, "şžu ana kadar gelen şŸikayetler, yaşŸanan sorunları da dikkate aldığŸımızda tarihi alanın bütününde bir güvenlik hizmeti alınması ihtiyacını duyduk. Bu doğŸrultuda 30 güvenlik görevlisiyle tarihi alanı 4 bölgeye ayırarak hizmet vermeye başŸladık" dedi.

Gürkan, mart ve nisan aylarındaki LJanakkale SavaşŸları'nın 100'üncü yıl törenleri öncesi medyaya bazı sorunların yansıdığŸını dile getirdi.

KimliğŸi henüz belirlenemeyen kişŸilerce alandaki şŸehitlik ve anıtlardan hırsızlık yapıldığŸını hatırlatan Gürkan, "Bir türlü tedbir alınamadı. Göreve başŸladıktan sonra bu konuya da el atarak tarihi alanın tamamında güvenlik hizmetini sağŸlamaya başŸladık. Hem motorize hem devriye hem de sabit ekipler olmak üzere hizmet veriyoruz. Kilye Koyu-Kilitbahir, Alçıtepe-Kabatepe ve Anzak Koyu, Kabatepe-Conkabayırı ve Seddülbahir-şžehitler Abidesi bölgelerinde ekipler güvenlik tedbirlerini sağŸlıyor" diye konuşŸtu.

ǖzel Güvenlik Amiri Nedim Topal da uygulamadan ziyaretçilerin son derece memnun olduğŸunu kaydetti.

Alan Kılavuzu Seyhan TaşŸtepe ise yeni uygulamayla arazinin korunup her türlü kazaya karşŸı önlem alındığŸını ifade etti.

Kaynak: AA