Muş'ta Bayram Kutlamaları

Ramazan Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Muş’ta da kutlandı.

Muş'ta Bayram Kutlamaları
Muş Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen törene, Vali Vedat Büyükersoy, Garnizon Komutanı Kıdemli Kurmay Albay İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Vali yardımcısı Ercan Öter, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy, hep birlikte Ramazan bayramına bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, vatandaşlarla dini ve milli bayramları coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Vali Büyükersoy, “Hepinizin bildiği gibi bayramlar, sevginin, muhabbetin ve bağlılığın zirveye çıktığı günlerdir. Ramazan ve Kurban olmak üzere yılda 2 dini bayramımız var. Bayramlarda kırgınlıklar, öfkeler, kinler bir tarafa atılır. Zaten Müslüman olan biri, kimseye kin, nefret ve öfke beslemez. Kin, nefret ve öfkeyi yüreğinde yaşayanlar, dünyada iken cehennemi yaşamaya başlar. Onun için Allah, bizi bunlardan muhafaza etsin” dedi.

Konuşmalarında hadislerden örnek vererek herkesin birbirini sevmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Büyükersoy, “Belki geçmişte çok büyük hatalar yapılmış olabilir ama o hatalar tek tek kaldırıldı. Mümin, müminin kardeşidir. Müslüman, müslümanı sevmek zorundadır” şeklinde konuştu.

Program, tatlı ikramıyla sona erdi.
Kaynak: İHA