Ehliyet Karşılığı Tahliye
Bursa’da otobüs durağında 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili 1 buçuk yıldır tutuklu bulunan sanık, ehliyetini mahkemeye tutanakla teslim etme ve her hafta karakola gidip imza atma şartıyla özgürlüğüne kavuştu.

SANIK AVUKATLARI BAYRAM TAHLİYESİ İSTEDİ
Sanık avukatları, 1 buçuk yıldır tutuklu olan sanık hakkındaki tutuklamanın artık cezaya dönüştüğünü belirip, yaklaşan bayramın da göz önünde bulundurularak tahliye talebinde bulundu.
Mütalaasını veren savcı, ilk duruşmada ölenlerin yakınlarından helallik isteyen tutuklu sanık R.İ.E.’nin tutuklu kaldığı sürenin göz önünde bulundurulup, tahliye edilmesini istedi.
EHLİYETİNE EL KONULARAK TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme heyeti, ilk olarak sanığın ehliyetini mahkeme kalemine tutanakla teslim etmesine karar verdi. Ardından sanığın her hafta karakola giderek imza atması şeklinde tedbir uygulanmasına da hükmeden mahkeme, yaralılardan birinin sağlık durumuna ilişkin raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.
Kaza, geçen yıl 13 Nisan’da merkez Nilüfer Küçük Sanayi yönünden meydana geldi. İki otomobil, orta şeritteyken sürücülerden biri önündeki aracı sollamak istedi. 34 FL 0744 plakalı otomobilin sürücüsü R.İ.E., sollama sırasında M.Ö.’nün kullandığı 16 JAF 19 plakalı araca temas etti. Savrulan 34 plakalı otomobil önce yolun solundaki bankete, ardından da döne döne Bursaray’ın Nilüfer İstasyonu önündeki otobüs durağına daldı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada Serkan Alkan (16) ile Furkan Akbulut (14) hayatını kaybederken, Mert Birlikbaş (13) ile İbrahim Çankaya (13) da yaralanmıştı.
