Termal'de Bayram Tatili Yoğunluğu

Yalova'nın, doğŸal güzellikleri ve kaplıcalarıyla ünlü, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi gösterdiğŸi ilçesi Termal'de, Ramazan Bayramı tatili öncesi tesislerin rezervasyonlarındaki doluluk oranı yüzde 100'e yaklaşŸtı.

Termal'de Bayram Tatili Yoğunluğu
Termal Belediye BaşŸkanı İsmail Atik, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, ilçenin yılın her mevsiminde ziyaretçi akınına uğŸradığŸını söyledi.

Yabancı turistlerin tamamına yakınının Arap ülkelerinden gelenler olduğŸunu belirten Atik, "Termal'de şŸimdiden rezervasyonlarımız yüzde 100'e yaklaşŸtı. Allah izin verirse yine bu bayram hem ilçe insanımıza hem gelen turistlerimize en üst seviyede hizmetlerimizi sunacağŸız" dedi.

Atik, 2014 yılı turist geceleme sayısının 800 bin olarak gerçekleşŸtiğŸini anlattı.

Bunun 200 bininin yabancı turistlerden oluşŸtuğŸunu dile getiren Atik, 2015'te geceleme sayısında 1 milyonu aşŸmayı umduklarını ifade etti.

Termal gibi 3 bin nüfuslu bir ilçenin 1 milyon geceleme sayısını yakalamasının çok önemli olduğŸunu vurgulayan Atik, şŸöyle konuşŸtu:

"İnsanlarımız burada sağŸlık acısından kaplıcaya gider, ormanda yürüyüşŸ yapar. Tabii Termal'de gürültü yoktur. Sivrisinek ve karasinek yoktur. Oksijen vardır. YeşŸil vardır. DoğŸa vardır. TrafiğŸin keşŸmekeşŸliğŸi yoktur. Dolayısıyla Termal insanımız ve Termal'e gelen insanlarımız bu güzelliklerden sorunsuz bir şŸekilde faydalanır. Termal'de her köşŸe bir cennettir. Termal'e gelmeden insanların, 'Tatile gittim, dinlendim' deme şŸansı yok. Atatürk'ün evinin yanı sıra burada açık ve kapalı havuzdan, sıcak ve soğŸuk su şŸelalemizden, derelerimizden, manzaralarımızdan, seyir tepelerimizden, orman içi yürüyüşŸ alanlarımızdan bol bir şŸey yok. ǖzellikle doğŸayla tarihle ilgili eski Roma ve Bizans'tan itibaren son dönem dahil tarihe tanıklık etmişŸ birçok alanımız ve mekanımız mevcut. Turizm işŸletmelerimiz mevcut. Pansiyonlarımız, apartlarımız mevcut. Dolayısıyla Termal'de insanların özellikle çocuk çocuğŸuyla yani ailece çok rahat bir ortamda, çok sağŸlıklı, huzurlu ve emniyetli bir ortamda tatil geçirebilme şŸansları bugün, yarın ve her zaman olacak."

- "Türkiye'deki OrtadoğŸulu 10 turistten 8'i Termal'e geliyor"

Atik, yazları daha çok Arapların, kışŸları ise OrtadoğŸu ülkelerinden ziyaretçilerin ve Rusların Termal'e geldiğŸi bilgisini verdi.

ǖzellikle OrtadoğŸu insanının ilgisinin yoğŸun olduğŸuna dikkati çeken Atik, "Türkiye'ye adım atan her OrtadoğŸulu turistin 10'undan en az 8'i Termal'e geliyor. Bu hem Termal'in güzelliğŸi hem de OrtadoğŸu insanımızın Termal'i sevmesinden kaynaklanıyor" değŸerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA