Şehitliklerde Hüzünlü Bayram

Ramazan bayramı arifesinde şehit anneleri ve yakınları şehitliklere koşarak dualar etti, mezarlıkları gül suyuyla yıkadı.

Şehitliklerde Hüzünlü Bayram
Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikler yine doldu taştı. İzmir Kadifekale Şehitliği’ne akın eden şehit yakınları, gözyaşı döktü, dualar okudu, mezarları gül suyuyla yıkadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de şehitliklere akın eden şehit yakınları, kabirlere çiçekler bırakarak dua etti. Bir bayrama daha sevdiklerinden ayrı girmenin hüznünü yaşayan aileler, bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirtti.

Yakınlarının mezarlarını sulayıp çiçek bırakanlar, gözyaşları içinde dua etti. Kimi şehidinin başında Yasin okurken, kimi de mezar taşını uzun uzun okşayarak hasret giderdi.

ANNESİNİN GÖNDERDİĞİ PARA CEBİNDEYDİ

Oğlunu 3 aylık askerken şehit veren gözü yaşlı analardan Hanife Aslan, oğlunun bir kere para istediğini, para gönderdiğini ve ardından ölüm haberini aldığını söyledi.

6 asker arkadaşıyla şehit düşen oğlunun cenazesi geldiği zaman ise annesinin gönderdiği para cebinde duruyordu.

“PARÇA PARÇA OLDU BENİM OĞLUM”

Yaşadıklarını gözleri yaşlı anlatan acılı anne Hanife Aslan şunları söyledi:

“Çok zor ama çok zor, insan nasıl yaşıyor bilmiyorum, her gün ağlıyorum. Parça parça oldu benim oğlum, tabutla gömdüler. Bir dakika aklımdan çıkmıyor, nasıl yaşıyorum, nasıl yemek yiyorum bilmiyorum. Bir fotoğrafı bile yok içeride evde. Çünkü bakamıyoruz, nasıl bakarız. Her hafta geliyorum her bayramı bırakın."

Her bayramı içi buruk geçirdiğini belirten ve oğlunun mezar taşını durmadan öpen şehit babası Rıza Öztürk ise herkesin şehitleri ziyarette bulunmasını söyledi.

Kaynak: İHA